Siguiente/Next
Anterior/Previous

Bagual Winery and Vineyards was founded in July of 1990 by Eugenio Bartolini and
his wife Leticia Herrero. His parents were from the Le Marche region in Italy, and
hers from Castilla la Vieja region in Spain. Both regions have a rich tradition as wine
producers. Don Eugenio, in the 70`s, started as a grape producer in Mendoza with
his first "finca", La Polvareda, of 40 hectares.
He fell in love with this occupation and
began purchasing land and planting more vineyards until 1990 in which Bagual was
founded with the encouragement of his four sons Hugo, Marcelo, Mariano and
Federico. At that time there was 160 hectares of vineyards.
In 1994 his sons got in
charge of the company and bought the winery and three more "fincas", with which
they started taking care of 305 hectares of vineyards and a winery of 9.500.000 liter
capacity which was abandoned at that time and started the rebuilding of it. Today it
is a state of the art winery with the latest technology for high quality wine making.
Since 2003 the company also operates another winery, 9.000.000 liters capacity, 7
kilometers away from the central one, with which a better logistic is achieved
regarding the reception of the different grape varieties, with the proper application of
the techniques for the different types of wines.
Bodega Bagual is located in the center of the most important grape producing area
of Argentina, in the department of Maipú, province of Mendoza, 820 meters above
sea level, with dry weather, hot days and cool nights. Irrigations in the "fincas" is
with underground water that comes from the snow and glaciers from the Cordillera
de los Andes.
Bagual Bodega y Viñedos, fue fundada en julio de 1990 por Eugenio Bartolini y su
esposa, Leticia Herrero. El de padres italianos de la zona de Le Marche y ella de
padres de la zona de Castilla la Vieja, España. Ambas zonas de rica tradición
vitivinícola. Don Eugenio por la década del 70 se inicia en el cultivo de la vid en
Mendoza, con su primera finca, La Polvareda, de 40 hectáreas de viñedos.
Amante de esta actividad e incrementando la superficie cultivada de vides con la
compra de nuevas fincas, llega a la fundación de Bagual en 1990 impulsado por sus
cuatro hijos; Hugo, Marcelo, Mariano y Federico; con tres fincas que totalizaban 160
hectáreas de viñedos.
En 1994 sus hijos toman el mando de la empresa y adquieren una bodega y fincas
con lo que completan una superficie de 305 hectáreas de viñedos en cinco fincas y
una bodega de 9.500.000 litros de capacidad en estado de abandono con lo que
comienzan un proceso de reacondicionamiento del establecimiento hasta llegar a la
actualidad con un bodega con la última tecnología para la elaboración de vinos de
excelente calidad.
A partir del año 2003, la empresa opera otra bodega, a 7
kilómetros de la bodega central, de 9.000.000 de litros de capacidad con lo que
logran una mejor distribución de la uva ingresada por tipos y variedades para poder
llevar a cabo una elaboración de los caldos con extremo control enológico y de
calidad.
Bodega Bagual se encuentra en el centro de la zona vitícola mas importante de
Argentina, el departamento de Maipú en la provincia de Mendoza, a 820 mts. sobre
el nivel del mar, con un clima seco, de días cálidos y noches frescas. En sus
cultivos se utiliza agua de riego de napas subterráneas provenientes del deshielo
de nieves de la cordillera de los Andes.




History
Services
Products
Contact
Ruta Provincial 33, km 15 | Fray Luis Beltrán, Maipú, Mendoza | CP 5531
Tel. +54 (261) 4649514 | info@bodegabagual.com.ar | www.bodegabagual.com.ar
Developers of Bagual Winery Official Web Site